Vask af dunprodukt

Vask af dunprodukt: Alle Ringsted Dun produkter er vaskbare på 60 grader i en normal vaskemaskine. Efter vask er det vigtigt, at dynen eller puden tørres grundigt i en tørretumbler, hvor der samtidig lægges 2-3 tennisbolde ind. Tennisboldene sikrer, at de sammenfiltrede dunboller frigøres og åbner sig under tørringsprocessen. Vi anbefaler, at du vasker din hovedpude 1-2 gange årligt, og din dyne 1 gang årligt i forbindelse med skift mellem sommerdyne og vinterdyne. Dette vil dog afhænge af dine sovevaner og antallet af hunde i sengen!

Vask af dunprodukt når du lider af allergi: Samme proces som beskrevet ovenfor anvendes men blot noget oftere, hvis du vil være helt sikker på ikke at have husstøvmider i den seng. Det Europæiske Dun og Fjer Forbund (EDFA) anbefaler vask af dyner 4 gange årligt og vask af puder 12 gange årligt.

Løbende vedligeholdelse: For at du skal få glæde af din dyne i mange år, er det vigtigt at du løbende vedligeholder din dyne. Når du står op om morgenen, så lad den komme af med den fugt, den har optaget i løbet af natten. Ryst din dyne når du reder sengen, derved holder du dynen fyldig, let og luftig. Husk at ryste fra forskellige sider, så fyldet holdes jævnt fordelt. Du bør lufte både dyne og pude så ofte som muligt, dog altid i betrækket - aldrig i direkte sol. Det er vigtigt at undgå at støvsuge eller banke dynen. Brug i stedet for en blød børste.